En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy yamanın ve güçlü ısının hariçarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli kucak oluşturur.

Yangın ve ivedili hatır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da ifade edilen bu kısım bazı modellerde olağan kapı koluna mümasil. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; bitirme adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması mecburi olarak ikrar edilmektedir.

Yüzıcı malzeme muhtevaermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Projeye en makul Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda Yangın Merdiveni Kapısı dâhilen itilerek dışarı yakın kolayca oluşturulan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bapnın güzel duyusal konstrüksiyonsı ve umu edilen aksesuarların kullanımı pahaı aracısız olarak etkilemektedir.

Çift Yangın Çıkış Kapısı kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yanı sıra opsiyonel olarak hileınan hidrolik dal ile daha kesif yararlanma katkısızlanabilir.

Yangın Bapları Yangın Merdiveni Kapısı ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedili perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere kül cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Report this wiki page